Политика за поверителност и използване на "бисквитки"

 

Политика за поверителност на информация, обработвана чрез интернет страница murgavets-bg.com

 

Ние от „Мургавец – Шарлопов Хотелс“ ЕООД изготвихме настоящата политика за поверителност, за да заявим ангажимента си да гарантираме защитата на личните данни и за да осигурим публична, прозрачна и ясна информация за обработването на лични данни. Настоящата политика съдържа информация за обработването на лични данни при използването на този уебсайт.

Молим да прочетете политиката внимателно, както и да се запознаете с общата ни политика за поверителност, публикувана на интернет страницата ни.

Запазваме си правото да променяме приетите от нас политики. На интернет страницата ни ще поддържаме актуална информация за тях.

 

Информация за използването

„Информация за използването“ са данни за онлайн активността, които сами по себе си не идентифицират физическото лице, като тип на браузъра, операционна система, най-гледаните и посещавани страници и препратки на нашия уебсайт, входните и изходните точки, броя на завършванията на формуляри, времето, прекарано на страницата, най-популярните ключови думи, използвани извън сайта, за да водят клиентите към уебсайта ни, информацията, събирана чрез бисквитките и други събития за устройството, като например системна дейност. Личните данни и данните за използването могат да бъдат свързани заедно. Различните видове данни за използването също могат да бъдат свързани заедно и, след като са свързани, могат да доведат до идентифицирането на определено лице. Също така, някои данни за използването може да бъдат лични данни съгласно приложимото законодателство.

„Мургавец – Шарлопов Хотелс“ ЕООД събира информацията, която ни предоставяте, както и данните от използването от Ваша страна на уебсайта и на услугите ни, предлагани чрез него. Информацията, която събираме и обработването й зависят от начина, по който използвате и осъществявате достъп до уебсайта. Някои данни се събират автоматично чрез използването на бисквитки и други подобни инструменти за събиране на данни, върху които Вие имате контрол.

Случаи, в които събираме данни

Ние събираме лична информация и данни за използването от Вас, когато създавате заявка за някои от услугите, свързвате се с нас, по друг начин предоставяте личната си информация или при поискване на други услуги, например заявка за информационния ни бюлетин. Събираме информацията и съдържанието, които ни изпращате, когато въвеждате информацията си във формите за контакт на нашия уебсайт, изисквате допълнителна информация за дадена услуга, както и когато въвеждате съобщения.

Също така, автоматично събираме данни за използването, когато посещавате уебсайта ни. Възможно е, когато посещавате уебсайта или ползвате услугите, да получим информация за местоположението от мобилното Ви устройство или браузъра и да я използваме, за да приспособяваме услугите и ползването на уебсайта ни към Вашето местоположение.

 

Информацията, която събираме чрез автоматичните технологии

Докато разглеждате и ползвате нашия уебсайт, може да използваме автоматични технологии за събиране на данни, за да обработваме определена информация за оборудване, търсения и за тенденции, включително:

  • подробности за посещенията Ви в уебсайта ни, включително данни за трафика, данни за местоположението, дневници и други комуникационни данни и ресурси, до които имате достъп и използвате на уебсайта;
  • информация за компютъра и интернет връзката, включително IP адрес, операционна система и тип браузър.

Също така, може да използваме тези технологии, за да събираме информация за Вашите онлайн дейности и през уебсайтове на трети страни или други онлайн услуги.

Информацията, която събираме автоматично, е статистическа информация и не включва лична информация, но можем да я запазим или да я свържем с личната информация, която събираме по друг начин или получаваме от трети страни. Това ни помага да подобрим нашия уебсайт и да предоставим по-добра и по-персонализирана услуга, включително която да ни позволи да:

  • оценим размера на аудиторията и моделите на използване;
  • съхраняваме информация за Вашите предпочитания, позволявайки ни да персонализираме нашия уебсайт според индивидуалните интереси;
  • ускорим търсенията Ви;
  • Ви разпознаем, когато се върнете на нашия уебсайт.

 

Технологиите, които използваме при автоматичното събиране на данни, могат да включват:

 

1. „Бисквитки“ (бисквитки на браузъра)

Бисквитката е малък текстови файл или пакет от информация, съхраняван на твърдия диск на Вашето устройство (компютър, мобилен апарат, таблет), когато посещавате интернет страница. Впоследствие сървърът на уебсайта може да възстанови или прочете съдържанието на бисквитката. Бисквитките помагат на потребителите ефективно да използват интернет страниците и правят достъпни определени функционалности на тези страници (например запомняне на потребителски предпочитания като език, настройки, шрифт и др.). Разрешаването на бисквитките не е абсолютно необходимо, за да може уебсайтът да работи, но е възможно да допринесе за по-доброто му използване. Можете да промените настройките за бисквитките или да се откажете да приемате бисквитки на браузъра, като активирате подходящата настройка в браузъра си. Ако обаче изберете тази настройка, Вие може да не сте в състояние да получите достъп до определени части от нашия уебсайт. Освен ако не сте настроили браузъра си така че да откаже бисквитките, нашата система ще издава бисквитки, когато насочвате браузъра си към сайта ни. Бисквитките може да бъдат поставени от нашия уебсайт (собствени бисквитки) или от други уебсайтове, които предоставят съдържание на страницата ни, която разглеждате (бисквитки на трети страни).

 

На настоящата интернет страница на „Мургавец – Шарлопов Хотелс“ ЕООД бисквитките са следните категории:

 

1.1. Бисквитки за изпълнението – предоставят статистическа информация за използването на сайта.

_ga – служи за разграничаване на различните потребители чрез определяне на произволно генериран номер за клиентски идентификатор. Съхранява се за срок от 2 години.

_gat – служи за ограничаване на темпото на заявките. Съдържа стойност на максимален праг. Съхранява се за 10 минути.

_gid – служи за съхранение и обновяване на уникална стойност за всяка посетена страница. Срокът за съхранение е един ден.

 

1.2. Функционални бисквитки – разрешават предоставянето на подобрени функционалности и персонализация, като например видео и чат. Те може да са настроени от нас или от трети страни, чиито услуги сме добавили на сайта ни. Ако не разрешите тези бисквитки, тогава някои или всички от функциите може да не работят правилно.

_has_js – свързва се с това дали браузърът на посетителя има активиран JavaScript. Съхранява се за една сесия.

 

1.3. Насочващи/рекламни бисквитки – използват се за създаване на профили или за персонализиране на съдържание. Такива бисквитки често се настройват от трети страни.

IDE – на Doubleclick (Google). Използва се за реклама цел. Съхранява се постоянно.

id – на Doubleclick (Google). Използва се за рекламна цел. Съхранява се 2 месеца.

APISID – на Google. Компанията следи потребителите широко чрез своите продукти и сайтове и с многобройните технологии, вградени в множество уебсайтове по света.  Google използва данните, събрани от повечето от тези услуги, за да профилира интересите на уебпотребителите и да продава рекламно пространство на организации, базирани на такива профили на интереси, както и да подрежда рекламите към съдържанието на страниците, където се появяват рекламите на клиентите му. Срокът за съхранение е 2 месеца. Такава бисквитка се използва и от YouTube, като информацията се съхранява постоянно.

SSID – на Google. Използва се за рекламни цели. Срокът за съхранение е 2 месеца. Такава бисквитка се използва и от YouTube, като информацията се съхранява постоянно.

NID – на Google. Използва се за рекламни цели. Срокът за съхранение е 6 месеца.

SID – на Google. Бисквитката се използва за рекламни цели. Същата се използва в комбинация с HSID за потвърждаване на потребителски профил в Google и последно време за влизане. Срокът за съхранение е 2 месеца. Такава бисквитка се използва и от YouTube, като информацията се съхранява постоянно.

SAPISID – на Google. Бисквитката се използва за рекламна цел. Срокът за съхранение е 2 месеца. Такава бисквитка се използва и от YouTube, като информацията се съхранява постоянно.

HSID – на Google. Бисквитката се използва с рекламна цел.  Използва се в комбинация със SID, за да потвърди потребителски акаунт в Google и последното време на влизане. Срокът за съхранение е 2 месеца. Такава бисквитка се използва и от YouTube, като информацията се съхранява постоянно.

LOGIN_INFO – YouTube събира данни за потребители посредством видеа, вградени в уебсайтове, които се събират с данни от профили от други услуги на Google, с цел да се покажат целеви реклами. Съхранява се постоянно.

PREF – YouTube събира данни за потребители посредством видеа, вградени в уебсайтове, които се събират с данни от профили от други услуги на Google, с цел да се покажат целеви реклами. Тази бисквитка е обща бисквитка на Google, която съхранява данни за потребителски предпочитания и може да се използва, за да персонализира реклами при търсене с Google. Срокът за съхранение  е 4 години.

VISITOR_INFO1_LIVE – използва се от YouTube като уникален идентификатор за проследяване прегледа на видеа. Срокът за съхранение е 6 месеца.

GPS - YouTube събира данни за потребители посредством видеа, вградени в уебсайтове, които се събират с данни от профили от други услуги на Google, с цел да се покажат целеви реклами. Тази бисквитка е обща бисквитка на Google, която съхранява данни за потребителски предпочитания и може да се използва, за да персонализира реклами при търсене с Google. Срокът за съхранение е 30 минути.

YSC - YouTube събира данни за потребители посредством видеа, вградени в уебсайтове, които се събират с данни от профили от други услуги на Google, с цел да се покажат целеви реклами. Тази бисквитка е обща бисквитка на Google, която съхранява данни за потребителски предпочитания и може да се използва, за да персонализира реклами при търсене с Google. Съхранява се постоянно.

 

 

1.4. Промени на настройките за бисквитките

Повечето уеббраузъри по подразбиране позволяват поставянето на бисквитки на крайното устройство. Браузърите предоставят възможност за контрол върху използваните бисквитки през настройките на съответния браузър. Повече информация за бисквитките може да се намери на www.aboutcookies.org или www.allaboutcookies.org. Можете да ползвате и възможностите за управление на бисквитките за ползвания от Вас браузър (Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Microsoft Internet, Opera, Apple Safari и др.). Информация можете да откриете и на интернет страниците на другите лица, които използват информация от бисквитките, например Google.

 

2. Бисквитки с Flash

Много уебсайтове използват Adobe Flash Player, за да доставят видеоматериали и съдържание под формата на инфографики на своите ползватели. Adobe използва свои собствени бисквитки, които не може да се управляват чрез настройките на Вашия браузър. Те се използват от програмата Flash Player за същите цели, които изпълняват и другите бисквитки, т.е. да се запазват предпочитания или да се проследяват ползвателите. Flash бисквитките функционират по различен начин в сравнение с бисквитките във Вашия уеббраузър. Вие можете да контролирате колко информация може да се съхранява в тази бисквитка, но не можете да избирате какъв вид информация може да се съхранява.

Някои функции на нашия уебсайт може да работят с такива локално съхранявани обекти (бисквитки с Flash), за да събират и съхраняват информация за Вашите предпочитания и навигация до, от и на нашия уебсайт. Повече информация за начина на контролиране на такива бисквитки можете да получите от Adobe.

 

3. Web Beacons

Страниците на нашия уебсайт и нашите електронни писма може да съдържат малки електронни файлове, известни като web beacons (наричани още clear gifs, pixel tags и single-pixel gifs), които позволяват на компанията например да преброи потребителите, които са посетили тези страници или са отворили имейл, както и за други статистически данни, свързани с уебсайта (например записване на популярността на определено съдържание на уебсайтове и проверка на целостта на системата и сървъра).

 

Ние не събираме автоматично лична информация чрез горепосочените методи, но можем при необходимост да обвържем тази информация с лична информация за Вас, която събираме от други източници или която ни предоставяте.

 

Използване от трети страни на бисквитки и други технологии за проследяване

В уебсайта ни, както е посочено и по-горе в описанието на използваните бисквитки, някои съдържания или приложения, включително реклами, се обслужват от трети страни, включително рекламодатели, рекламни мрежи и сървъри, доставчици на съдържание и доставчици на приложения. Тези трети страни могат да използват „бисквитки“ самостоятелно или заедно с web beacons или други технологии за проследяване, за да събират информация за Вас, когато използвате нашия уебсайт. Информацията, която се събира, може да бъде свързана с личната ви информация или може да се събира информация, включително лична информация, за Вашите онлайн дейности с течение на времето и между различни уебсайтове и други онлайн услуги. Те могат да използват тази информация, за да Ви предоставят реклами, базирани на интереси, или друго насочено към Вас съдържание.

Ако имате въпроси относно реклама или друго насочено към Вас съдържание, предоставено от трети страни, Ви съветваме да се свържете директно с отговорния доставчик.

 

Как се използва информацията Ви

Ние използваме личната информация, която събираме, за да работим, подобряваме и персонализираме уебсайта и услугите ни, включително да предоставяме обслужване на клиентите, да персонализираме нашия маркетинг и да откриваме, предотвратяваме и смекчаваме измамни или незаконни дейности. Може да използваме личната Ви информация, както следва:

  • да Ви предоставяме услугите си;
  • да изпълним всяка друга цел, за която сте я предоставили;
  • да оперираме, да подобряваме и персонализираме услугите, които предлагаме;
  • за обслужване на клиенти, сигурност, откриване на проблеми, за създаването на архив и резервни копия във връзка с предоставянето на услугите;
  • да комуникираме с Вас по електронна поща, по телефон или по друг начин, както сте ни упълномощили, да Ви информираме за услугите, събитията и др.;
  • по-добре да разберем как потребителите осъществяват достъп до уебсайта и услугите, за да се подобрят същите и да отговорят на потребителските предпочитания, включително персонализиране на езика и местоположението, персонализирана помощ и инструкции или предоставянето на други отговори относно използването на услугите от потребителите;
  • да ни помогне да развиваме новите си услуги и да подобряваме съществуващите;
  • да предоставяме на потребителите възможност за реклама и директен маркетинг, които са по-подходящи за тях;
  • да оценяваме ефективността и да подобряваме рекламната и друга маркетингова и промоционална дейност във връзка с услугите;
  • за всякакви други цели с Вашето съгласие.

 

Правни основания за обработването на лични данни

Основанията за обработване на лични данни, които прилагаме, са предвидените в Регламент (ЕС) 2016/679 (Общия регламент относно защитата на данните), а именно:

- съгласие – субектът на данните е дал съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели; прилага се когато няма друго основание и, за да е валидно, съгласието трябва да отговаря на определените в регламента изисквания;

- договорно основание – обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който субектът на данните е страна, или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор;

- спазване на законово задължение, което се прилага спрямо администратора;

- легитимен интерес – обработването е необходимо за целите на нашите легитимни интереси или на тези на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, по-специално когато субектът на данните е дете.

 

Разкриване на информация

Можем да разкриваме обобщена информация за нашите потребители и информация, която не идентифицира никого, без ограничения.

Може да разкриваме лична информация, която събираме или Вие предоставяте, както е описано в тази политика за поверителност:

  • За изпълнители, доставчици на услуги и други трети страни, които използваме за подпомагане на нашата дейност и които са задължени по договор да пазят личната информация и да я използват само за целите, за които я разкриваме;
  • За да бъде постигната целта, за която предоставяте информацията;
  • За всяка друга цел, разкривана от нас, когато предоставите информацията;
  • С Ваше съгласие;
  • За правни цели: може да споделяме информация, която събираме от потребителите, ако е необходимо, за да наложим нашите права, да защитаваме правата, имуществото или безопасността на другите, или, ако е необходимо, да поддържаме функциите за външен одит, съответствие със законови изисквания и корпоративно управление;
  • Корпоративни промени – може да прехвърлим информация във връзка със сливане, продажба, придобиване или друга промяна на собствеността или контрола на дружеството. Когато възникне някое от тези събития, ще полагаме разумни усилия да уведомим потребителите преди информацията да бъде прехвърлена или да бъде обект на друга политика за поверителност.

 

Къде съхраняваме Вашите лични данни

Цялата информация, която предоставяте на „Мургавец – Шарлопов Хотелс“ ЕООД, се съхранява на защитени сървъри. Поемаме ангажимент да направим всичко възможно, за да защитим Вашите лични данни.

 

 

Ако имате допълнителни въпроси относно настоящата политика за поверителност, моля свържете се с нас на адрес: dpoatamatas [hop] eu.

 

Право на жалба

Вие можете да подадете жалба или сигнал в Комисията за защита на личните данни по един от следните начини:

1. Лично, на хартиен носител – в деловодството на КЗЛД на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 

2. С писмо на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, Комисия за защита на личните данни.

3. По факс – 029153525.

4. По електронен път на имейла на КЗЛД (kzldatcpdp [hop] bg). При подаване на жалба по този начин, тя трябва да бъде оформена като електронен документ, подписан с квалифициран електронен подпис (не сканирана!).